UTI Facility Management va realiza infrastructura auxiliară a Aeroportului Brașov-Ghimbav

În data de 9 iunie 2021, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a semnat contractul prin care Asocierea Bog’Art SRL – UTI Facility Management va realiza infrastructura necesară funcționării Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. Lucrările, a căror valoare se ridică la 31.224.728 lei fără TVA, prevăd construirea și punerea în funcțiune a următoarelor elemente auxiliare terminalului de pasageri și care permit funcționarea aerogării: clădirea energetică, remiza PSI, posturi de control al accesului, gospodărie de apă, parcare auto şi drum de acces la terminal – DJ 103C, drumuri tehnologice şi reţele interioare.

Proiectul este finanțat din bugetul local, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de șase luni. 

Asocierea Bog’Art SRL – UTI Facility Management este cea care a realizat și construcția terminalului. Aerogara Brașov-Ghimbav a fost ridicată în termen extrem de scurt, de doar un an, din martie 2020 și până în martie 2021, fiind primul aeroport construit de la 0 în România după Revoluția din 1989. 

Potrivit estimării specialiștilor, această investiție va contribui semnificativ la dezvoltarea economică și turistică a regiunii prin crearea a peste 4.000 de locuri de muncă și prin operarea a aproximativ 1,5 milioane de pasageri în primii opt ani de la primul zbor comercial. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ultimele știri publicate

Echipa de vânzări te așteaptă cu cele mai bune oferte personalizate.

Call Center 24 / 24 ore