Caută
Close this search box.

UTI Facility Management instalează echipamente de scanare în aeroporturile din România în valoare de 11 milioane de euro

UTI Facility Management, companie a Grupului UTI care implementează sisteme complexe și furnizează servicii pentru cele mai mari aeroporturi din România și din regiune, instalează echipamente de scanare a bagajelor în aerogări din țara noastră în valoare de peste 11 milioane de euro.


Conform unui contract încheiat recent, compania este partener autorizat pentru piața românească al celebrului producător britanic de tehnologie de detecție cu raze X, Smiths Detection. Specialiștii UTI instalează și pun în funcțiune echipamentele și sistemele dezvoltate de acest renumit furnizor în cadrul unor contracte începute în 2019 și 2020.


Anul acesta, la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca vor fi instalate echipamente de ultimă generație pentru scanarea bagajelor de cală și de mână cu tehnologie de tip computer tomograf, cu radiații X și algoritmi de detecție automată a substanțelor explozive. Echipamentele de detecție vor fi integrate cu un sistem de returnare automată a tăvilor, ceea ce va simplifica și reduce timpul petrecut pentru controlul de securitate.

Și pentru Aeroportul Internațional din Iași compania a livrat și pus în funcțiune echipamente de scanare a bagajelor de cală cu tehnologie de tip computer tomograf și algoritmi de detecție automată a substanțelor explozive lichide. Aceleași tehnologii vor fi funcționale și pentru aerogara din Suceava, începând cu luna octombrie 2020.


În cadrul Aeroportului Internațional “Henri Coandă” București, la finele acestui an controlul bagajelor se va realiza cu echipamente extrem de performante, marca Smiths Detection, care vor scana obiectele pasagerilor cu două unghiuri de vizualizare și vor detecta urmele de substanțe explozive.

Pentru asigurarea securității pe Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu, compania implementează un proiect de securitate care presupune și instalarea de echipamente de scanare a bagajelor de cală conform celor mai noi standarde aeronautice. Contractul va fi finalizat la sfârșitul lui 2020.


Compania membră UTI contribuie la construcția și dotarea cu sisteme de securitate de ultimă generație a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. În acest obiectiv vital pentru dezvoltarea economică a țării noastre, vom instala echipamente de scanare a bagajelor de cală și de mână cu tehnologie de tip computer tomograf, cu radiații X si algoritmi de detecție automată a substanțelor explozive, echipamente de scanare a bagajelor cu două unghiuri de vizualizare și de detecție a urmelor de substanțe explozive.

Sistemele de detecție a substanțelor explozive (EDS) au rolul de a descoperi și alarma personalul care asigură securitatea în aeroporturi despre prezența unor astfel de materiale în bagaje, indiferent de forma, poziția sau orientarea încărcăturii periculoase.


Conform reglementărilor aeronautice, toate sistemele EDS pentru scanarea bagajelor de cală trebuie să corespundă standardului 3, iar cele pentru controlul bagajelor de mână care conțin computere portabile, aparate electrice de mari dimensiuni, precum și lichide, aerosoli și geluri trebuie să respecte cel puțin standardul C3.

UTI Facility Management instalează echipamente care sunt conform standardului C3, prin urmare pasagerii nu vor mai fi nevoiți să scoată din bagajele proprii laptop-urile sau lichidele înaintea controlului.
În aeroporturile în care funcționează soluții EDS de ultimă generație, integrate cu sisteme automate de returnare a tăvilor, călătorii petrec mai puțin timp în filtrele de control, evită folosirea tăvilor atinse de foarte multe persoane, iar autoritățile aeroportuare au posibilitatea să proceseze mai mulți oameni într-un timp mai scurt, la un nivel de securitate ridicat.
Prin parteneriatul cu Smiths Detection, UTI Facility Management devine nu doar furnizor autorizat pe piața din România pentru sisteme de scanare și detecție cu raze X, dar va avea posibilitatea să-și instruiască personalul propriu în centrele de producție ale gigantului britanic specializat în sisteme de securitate antitero.

Articole recente

Echipa de vânzări te așteaptă cu cele mai bune oferte personalizate.

Call Center 24 / 24

031.10.11.884 | 0720.884.884 | 0747.884.884