Caută
Close this search box.

UTI CFM va moderniza Spitalul Județean de Urgență din Călărași, în cadrul unui proiect de 1,7 milioane de euro

Companiile românești UTI Construction and Facility Management și Electroproiect au semnat contractul de modernizare a Spitalului Județean de Urgență Dr. POMPEI SAMARIAN din Călărași.

Proiectul „Reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii de fluide medicale și a infrastructurii electrice necesare fluidelor medicale și instalarea de sisteme de detectare, alarmare incendii cu acoperire totală și detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației de oxigen” are o valoare de 8.902.828,00 LEI fără TVA și a fost atribuit de Consiliul Județean Călărași, beneficiarul lucrărilor, în urma unei proceduri de licitație publică.

Lucrările vor viza secțiile: ATI, Terapie Intermediară și Ortopedie, Boli Infecțioase, aceste spații din unitatea medicală având nevoie de infrastructură modernă pentru fluide medicale, dar și de tehnologii noi de protecție la foc pentru a preveni riscul unor incendii sau explozii cauzate de funcționarea necorespunzătoare a instalațiilor. Spre exemplu, oxigenoterapia salvează vieți, însă necesită operare în condiții de siguranță maximă pentru a nu apărea incidente.

UTI Construction and Facility Management va realiza lucrări de arhitectură, consolidări locale, instalații de gaze medicale, va instala și pune în funcțiune echipamente de gaze medicale, instalații HVAC în camere curate (acele încăperi în care se regăsesc sisteme performante de monitorizare și tratare a aerului).

De asemenea, specialiștii companiei vor efectua lucrări de înlocuire a instalațiilor sanitare, lucrări de curenți tari și vor pune în funcțiune echipamentele aferente.

UTI CFM se va ocupa și de instalațiile de curenți slabi, având misiunea de a livra și pune în funcțiune echipamente de curenți slabi constând în sisteme de detecție la incendiu și oxigen, dar și un sistem local de management al parametrilor tehnici ai secțiilor modernizate din spital (BMS). Lucrările aferente acestui proiect vor fi finalizate în decursul a cinci luni.

Lucrările de proiectare, precum și cele de asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor vor fi realizate de Electroproiect, companie membră a Grupului UTI, pe durata a două luni. 

***

UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT (UTI CFM) este furnizor de top pentru soluții tehnice și servicii destinate infrastructurilor construite, având în portofoliu proiecte de construcții, modernizare și securizare a unor unități medicale din România: Spitalul Orășenesc Sinaia, Spitalul Județean Râmnicu-Vâlcea, Spitalul de Urgență Profesor Doctor Bagdasar-Arseni București, Spitalul de Urgență Floreasca București.

Articole recente

UTI Construction and Facility Management - Aeroportul International Satu Mare
Știri

UTI CFM participă la reabilitarea și extinderea infrastructurii aeroportuare din cadrul  Aeroportului Internațional Satu Mare. Acesta va avea sisteme de securitate pe 4 niveluri și un „radar termal” pentru a detecta prezența neautorizată pe pistă.

UTI Construction and Facility Management, alături de asociații Bog’Art și Drumuri Bihor, participă la Extinderea, Reabilitarea și Modernizarea Infrastructurii Aeroportului Internațional Satu Mare. Lucrările realizate

Echipa de vânzări te așteaptă cu cele mai bune oferte personalizate.

Call Center 24 / 24

031.10.11.884 | 0720.884.884 | 0747.884.884