Caută
Close this search box.

UTI CFM montează sistemul de supraveghere video al turnului de control virtual al Aeroportului Brașov

În data de 2 decembrie, o echipă formată din specialiști SAAB și UTI Construction and Facility Management a început montarea sistemului de monitorizare video din cadrul turnului virtual de control al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. „Sistemul cuprinde 14 camere de luat vederi orientate 360⁰ care pot prelua toate imaginile din jurul aeroportului, având suport 2 camere mobile, cu care se pot concentra anumite imagini, se poate face zoom pe detalii”, a declarat Horia Cazacu, șeful de șantier din partea UTI CFM. Imaginile preluate de camerele video vor fi afișate pe monitoarele operatorilor ROMATSA de la Arad, care vor supraveghea și dirija traficul aerian din Brașov. Echipamentele acestui sistem inovator au rezoluție foarte mare, de până la șapte kilometri și un sistem avansat de curățare.

„Este primul turn virtual construit în România. Acesta este al doilea aeroport din lume construit de la zero având la bază un turn de control virtual. Primul a fost în Suedia, al doilea este acesta”, a mai declarat dl. Cazacu.

Președintele CJ Brașov, dl. Adrian Veștea, a fost prezent la eveniment și a precizat că se estimează că în luna decembrie se va zbura cu avionul de calibrare, iar din vara anului viitor vor începe primele zboruri cu pasageri. „Urmăm graficul de implementare și ne dorim cu toții ca anul viitor, în 15 iunie, să fim cu toții părtași la un eveniment important nu doar pentru Brașov, ci și pentru România, primul turn virtual și primul aeroport construit de la zero în ultimii 50 de ani în România”, a spus Adrian Ioan Veștea.

Articole recente

Echipa de vânzări te așteaptă cu cele mai bune oferte personalizate.

Call Center 24 / 24

031.10.11.884 | 0720.884.884 | 0747.884.884