Caută
Close this search box.

UTI CFM SA, parte a Asocierii care include firmele Con-A și Bog’Art, a semnat contractul pentru extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Sibiu

În data de 22 iunie 2022, a fost semnat contractul pentru extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Sibiu. Proiectul, în valoare de 203.847.365,27 lei fără TVA (aproximativ 41 milioane de euro), a fost adjudecat de Asocierea Con-A (lider), UTI Construction and Facility Management și Bog’Art, în urma unei proceduri de licitație publică.

UTI Construction and Facility Management va realiza următoarele lucrări în cadrul proiectului: instalații HVAC (inclusiv componenta de energie verde – pompe de caldură apă-apă, cu foraje executate la o adâncime de 100 m), instalații electrice de curenți tari, instalații electrice de curenți slabi, instalații B.M.S, echipamente de securitate aeroportuară, sistem de benzi bagaje, instalații sanitare și PSI, instalații de mobilitate (lifturi).

Termenul de finalizare a contractului este de 22 de luni de la semnare: patru luni destinate proiectării și 18 luni pentru execuția lucrărilor. Lucrările de proiectare vor fi realizate de compania Electroproiect.

Actualul terminal de pasageri se va extinde spre vest cu un corp de clădire cu suprafața construită de 3.495 metri pătrați și suprafața desfășurată de 5.270 metri pătrați, iar spre est cu un corp de clădire cu suprafața construită de 5.325 metri pătrați și suprafața desfășurată de 7.940 metri pătrați, noua construcție urmând să fie de două ori mai mare decât prezenta. Noul terminal de pasageri va avea o suprafață construită la sol de 15.560 metri pătrați și o suprafață desfășurată de 22.400 metri pătrați. Din punct de vedere funcțional, vor exista două zone – plecări și sosiri – atât pentru curse interne, cât și pentru cele internaționale. Va exista și un flux destinat pasagerilor VIP.

După finalizarea proiectului, se estimează că Aeroportul Sibiu va deservi aproximativ 2,6 milioane de pasageri anual, măsura extinderii aerogării fiind luată de autorități ca urmare a estimării unei creșteri consistente a numărului de persoane care vor călători din/în acest oraș spre/dinspre diverse destinații. La Sibiu vor putea ateriza și decola și avioane din categoria D, destinate transportului pe distanțe lungi.

UTI Construction and Facility Management SA are o expertiză vastă în domeniul aeroportuar, fiind una dintre companiile care a participat la construcția de la 0 a Aeroportului Brașov – Ghimbav, în timp record, de doar un an. De asemenea, în 2021 a derulat lucrări de reabilitare și modernizare a primului city airport din România, Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu.

Compania noastră este unul dintre principalii furnizorii de soluții complexe pentru aeroporturi din România, instalând și integrând sisteme specifice de siguranță și securitate aeroportuară, sisteme de curenți slabi, HVAC, instalații de curenți tari, instalații sanitare, iluminat și balizaj, manipulare și scanare a bagajelor, sisteme informatice de management al resurselor și de securitate cibernetică, telecomunicații, servicii de mentenanță, de dezinfecție și securitate sanitară.

Jurnaliștii interesați de activitatea companiei noastre ne pot contacta la adresa de mail: dcc@uti.eu.com sau la telefon 031.10.11.884.

Articole recente

UTI Construction and Facility Management - Aeroportul International Satu Mare
Știri

UTI CFM participă la reabilitarea și extinderea infrastructurii aeroportuare din cadrul  Aeroportului Internațional Satu Mare. Acesta va avea sisteme de securitate pe 4 niveluri și un „radar termal” pentru a detecta prezența neautorizată pe pistă.

UTI Construction and Facility Management, alături de asociații Bog’Art și Drumuri Bihor, participă la Extinderea, Reabilitarea și Modernizarea Infrastructurii Aeroportului Internațional Satu Mare. Lucrările realizate

Echipa de vânzări te așteaptă cu cele mai bune oferte personalizate.

Call Center 24 / 24