Caută
Close this search box.

UTI CFM a semnat contractul pentru extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj

În data de 9 februarie 2023 a fost semnat contractul pentru extinderea terminalului de plecări al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, cel mai mare aeroport regional din România și al doilea ca mărime din țară, după Otopeni.

Proiectul, în valoare de 225 milioane de lei fără TVA a fost adjudecat de Asocierea Bog’Art (lider), UTI Construction and Facility Management și ACI Cluj, în urma unei proceduri de licitație publică. Termenul de finalizare a contractului este de 11,5 luni de la semnare: trei luni destinate proiectării și 8,5 luni pentru execuția lucrărilor. Proiectantul lucrărilor va fi compania Electroproiect.

Lucrările, care vor debuta în luna mai a anului curent, au ca scop extinderea terminalului de plecări cu aproximativ 7,200 mp, iar noua configurație va permite creșterea traficului pe cea mai importantă poartă de intrare aeriană în regiunea de nord-vest a României.

UTI Construction and Facility Management va realiza următoarele lucrări în cadrul proiectului: instalații electrice de curenți tari, instalații electrice de curenți slabi, instalații HVAC, instalații Building Management System (BMS), instalații sanitare, echipamente de securitate aeroportuară, instalații de balizaj.

Specialiștii noștri vor realiza instalații eficiente energetic – panouri fotovoltaice cu o putere instalată totală de 150Kw, panouri solare pentru prepararea apei calde menajere, pompe de căldură aer – apă, vor înlocui iluminatul interior cu corpuri de iluminat cu surse LED, iar toate sistemele care asigură funcționarea terminalului vor fi integrate în soluția BMS.

UTI Construction and Facility Management are o expertiză vastă în domeniul aeroportuar, fiind una dintre companiile care a participat la construcția de la zero a Aeroportului Brașov – Ghimbav, în timp record, de doar un an. De asemenea, în 2021 a derulat lucrări de reabilitare și modernizare a primului city airport din România, Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu. În prezent, specialiștii noștri lucrează la extinderea Aeroportului Internațional Sibiu, proiect care va fi gata la sfârșitul anului 2023.

Compania noastră este unul dintre principalii furnizorii de soluții complexe pentru aeroporturi din România, instalând și integrând sisteme specifice de siguranță și securitate aeroportuară, sisteme de curenți slabi, HVAC, instalații de curenți tari, instalații sanitare, iluminat și balizaj, manipulare și scanare a bagajelor, sisteme informatice de management al resurselor și de securitate cibernetică, telecomunicații, servicii de mentenanță, de dezinfecție și securitate sanitară.

Jurnaliștii interesați de activitatea companiei noastre ne pot contacta la adresa de mail: dcc@uti.eu.com sau la telefon 031.10.11.884.

Direcția Comunicare Corporativă
UTI

Articole recente

Echipa de vânzări te așteaptă cu cele mai bune oferte personalizate.

Call Center 24 / 24

031.10.11.884 | 0720.884.884 | 0747.884.884