Energia este una dintre cele mai mari provocări pentru viitor, iar companiile și autoritățile locale și centrale, precum și infrastructurile critice trebuie să găsească un echilibru între eficiența operațională și dezvoltarea durabilă.
În prezent, este obligatorie identificarea și implementarea de soluții eficiente energetic având în vedere creșterea prețurilor la energie și deficitul crescut de resurse naturale.
UTI Construction and Facility Management are expertiza necesară pentru a furniza clienților săi soluții customizate care permit economisirea energiei și reducerea costurilor administrative. Asigurăm servicii complete: analiza obiectivului din punct de vedere tehnic, realizare pre-concept, concept, proiectare, execuție și mentenanța sistemelor instalate. De asemenea, un alt atu pe care-l avem sunt parteneriatele cu producători renumiți de echipamente și materiale prietenoase cu mediul înconjurător.
Specialiștii noștri proiectează și implementează soluții la cheie pentru instalarea de panouri fotovoltaice, pompe de căldură (sol-apă, apă-apă, aer-apă) și recuperatoare de energie pentru încălzirea/ răcirea clădirilor, soluții de tip building management system (BMS) performante, coroborate cu soluţii tehnologice de ultimă generație.
Climatizare eficientă energetic
Pentru climatizarea spațiilor interioare cu temperaturi reduse instalăm sisteme de grinzi de răcire cu două baterii (încălzire/răcire) și cu aport de aer proaspăt, alimentate cu agent termic secundar provenit de la pompe de caldură în cascadă.
Pentru spațiile în care este nevoie de răcire în timpul iernii se pot instala sisteme de tip VRV (Variable Refrigerant Volume), care pot asigura simultan răcirea pentru anumite spații și încălzirea pentru altele, în cadrul aceluiași concept.
Pentru camerele de servere putem instala, redundant, sisteme suplimentare de climatizare care să asigure răcirea echipamentelor în cazul unor avarii apărute la sistemul principal de climatizare.
Ventilația și igienizarea aerului din încăperi sunt asigurate prin proiectarea și instalarea de unități de tratare a aerului (CTA), care încălzesc cu ajutorul unor baterii cu apă caldă, alimentate de centrale termice în condensație, și răcesc prin intermediul unei pompe de caldură răcite cu aer. În vederea optimizării consumului de energie, CTA-urile sunt echipate cu recuperatoare de caldură și au posibilitatea de a funcționa în sistem “free-cooling”.
Portofoliu
Pentru Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu (AIBB-AB), UTI CFM a implementat soluții de ultimă generație pentru a asigura eficiență energetică maximă. Astfel, agentul termic este produs în acest city airport cu ajutorul a 16 cazane murale în condensație, iar agentul de răcire este realizat printr-un chiller cu capacitate de modulare a puterii. Sistemul HVAC cuprinde echipamente performante și eficiente energetic: centrale de tratare a aerului cu recuperare 100%, echipamente de răcire în detentă directă, de mare precizie, cât și ventiloconvectori care permit un control local sau zonal al temperaturii.
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav nu este doar prima aerogară construită de la 0 în România, în ultimii 50 de ani, ci și cea mai „verde” aerogară din țara noastră. Beneficiază de încălzire cu apă caldă produsă de centrale termice în condensație, de sisteme de tip VRV, răcite cu aer, care asigură simultan răcirea pentru anumite incinte și încălzirea altora, de centrale CTA dotate cu recuperatoare de caldură și opțiune de funcționare în regim “free-cooling”.