Caută
Close this search box.

Au fost finalizate lucrările la cea mai nouă stație a metroului bucureștean, singura supraterană pe 2 nivele din România, care va fluidiza traficul în sudul Capitalei. UTI CFM a participat la proiect alături de firmele Somet, TIAB și Construcții Erbașu

UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT S.A., parte a Asocierii care include firmele românești SOMET S.A., TIAB S.A., CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., a finalizat lucrările pentru cea mai nouă stație a metroului bucureștean, Tudor Arghezi. Este singura stație supraterană de metrou edificată pe două etaje și este poziționată între stația de metrou Berceni și șoseaua de centură.

De asemenea, în cadrul proiectului a fost realizată pe 1500 m și interstația supraterană dintre Depoul Berceni și stația Tudor Arghezi, fără a mai fi nevoie de realizarea clasicelor tunele.

Acest proiect de infrastructură, vital pentru zona de sud a Capitalei, permite o viitoare prelungire a magistralei M2 cu încă trei stații, până în comuna Berceni. Lucrările vor face posibilă dezvoltarea rețelei de transport cu metroul în afara Bucureștiului, facilitând accesul din zona de sud a țării și decongestionând traficul din acest areal al orașului.

Proiectul, al cărui beneficiar este Asocierea formată din Sectorul 4 al Municipiului București și Societatea de Transport cu Metroul București „METROREX SA”, are o valoare de 181.542.189,01 lei fără TVA. Lucrările au fost finanțate 100 % din fonduri europene.

În cadrul proiectului, UTI CFM a realizat instalațiile electrice de curenți tari (medie tensiune și curent continuu). Acestea contribuie la alimentarea cu energie electrică a sistemului de tracțiune, necesar pentru punerea în mișcare a ramelor de metrou.

De asemenea, a realizat instalațiile de climatizare și termoventilație ale stației de metrou Tudor Arghezi. Instalațiile asigură climatul optim în diferitele spații ale stației de metrou. În caz de incendiu sau situații de urgență, instalațiile de ventilație împrospătează aerul și evacuează fumul.

UTI CFM s-a ocupat și de implementarea instalațiilor de curenți slabi – fibră optică, ceasoficare, radiotelecomunicații, informare dinamică, detecție la incendiu și detecție la efracție – în colaborare cu firma afiliată a Grupului UTI, ALTIMATE S.A.

Valoarea lucrărilor realizate de echipa UTI CFM se ridică la peste 42 de milioane de lei + TVA.

***

UTI CFM este unul dintre principalii furnizori de soluții pentru construcții și instalații din România. Avem expertiză solidă în domeniul infrastructurii de transport, echipa noastră fiind implicată de-a lungul timpului în proiecte complexe pentru extinderea metroului din Capitală: execuția instalațiilor electrice de curenți tari și curenți slabi, a instalațiilor electromecanice (ventilație, sanitare, protecție civilă) pentru Magistrala 5, dotarea specifică a depoului Valea Ialomiței, realizarea de lucrări de deviere și refacere a rețelelor edilitare și realizarea instalațiilor electrice de joasă tensiune și de curenți slabi pentru stațiile Laminorului și Străulești de pe Magistrala 4. Portofoliul nostru mai include: modernizarea instalațiilor electrice de tracțiune din 27 de stații de metrou aferente Magistralelor 1 și 3, modernizarea instalațiilor de ventilație din 6 stații de metrou aferente Magistralelor 1 si 3, modernizarea sistemului de taxare automată din 42 de stații de metrou aferente Magistralelor 1, 2, 3 și 4.

Jurnaliștii interesați de activitatea companiei noastre ne pot contacta la adresa de mail: dcc@uti.eu.com sau la telefon 031.10.11.884.

Direcția Comunicare Corporativă

UTI

Articole recente

Echipa de vânzări te așteaptă cu cele mai bune oferte personalizate.

Call Center 24 / 24

031.10.11.884 | 0720.884.884 | 0747.884.884