Caută
Close this search box.

Compania UTI CFM SA, în asociere cu Bog’Art SRL, va realiza primul Turn de Control Virtual din România, pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

La Aeroportul din Brașov, care va fi al treilea ca mărime din România, turnul de control clasic va fi înlocuit de cea mai nouă și eficientă soluție apărută în ultimii ani în lume: un ansamblu format din camere video de înaltă definiție, sisteme de comunicații și de radionavigație, senzori, stație meteo și un centru de dirijare a zborurilor, echipat cu o aplicație software extrem de performantă, care să permită dirijarea zborurilor de la distanță. Operarea de la distanță se va face de către ROMATSA, din Arad, localitate destinată să acomodeze în viitor dirijarea zborurilor și pentru alte aeroporturi. Turnul de Control Virtual asigură performanțe superioare în comparație cu cel clasic, la costuri operaționale semnificativ mai mici.

Pe 29 decembrie 2021, UTI CFM SA și Bog’Art SRL au semnat cu Consiliul Județean Brașov contractul pentru realizarea primului Turn de Control Virtual implementat pentru un aeroport din România. Proiectul, în valoare de 66.148.224,42 lei fără TVA, a fost atribuit în urma unei proceduri de licitație publică, iar durata de implementare a proiectului va fi de 14 luni. Specialiștii UTI CFM SA vor proiecta, livra, instala și pune în funcțiune partea tehnologică (echipamente de radionavigație, de comunicații pentru controlul traficului aerian, de supraveghere și meteo) și vor construi, împreună cu Bog’Art, clădirea de contingență și infrastructura necesară instalării echipamentelor de dirijare de la distanță a zborurilor pentru primul aeroport construit de la 0 în țara noastră în ultimii 50 de ani.

UTI Construction and Facility Management SA a participat, în cadrul unei asocieri cu firma Bog’Art, la construcția terminalului aeroportului din Brașov, lucrările fiind finalizate într-un timp record, de doar un an.

UTI Construction and Facility Management SA implementează soluții și tehnologii conform standardelor internaționale din domeniul aeroportuar, adaptate cerințelor din ce în ce mai diversificate în ceea ce privește siguranța, securitatea și confortul pasagerilor.

Compania este unul dintre principalii furnizorii de soluții complexe pentru aeroporturi din România, instalând și integrând sisteme specifice de siguranță și securitate aeroportuară, sisteme de curenți slabi, HVAC, instalații sanitare, iluminat și balizaj, manipulare și scanare a bagajelor, sisteme informatice de management al resurselor și de securitate cibernetică, telecomunicații, servicii de facility management, de dezinfecție și securitate sanitară (menționăm că aeroportul Brașov este primul din România care deține tehnologii avansate de securitate sanitară), contribuind la creșterea eficienței operaționale a aeroporturilor.

Compania are parteneriate cu furnizori de tehnologie renumiți, ale căror echipamente le integrează în soluțiile proiectate. Astfel, din 2020, UTI CFM SA este partener autorizat în România al companiei britanice producătoare de echipamente de securitate, Smiths Detection, iar cu ocazia contractului semnat la Brașov, UTI CFM SA demarează parteneriate tehnologice și cu firmele SAAB – Suedia și Thales – Italia, principalii furnizori de tehnologie pentru turnul virtual și sistemele de radionavigație.

Jurnaliștii interesați de activitatea companiei noastre ne pot contacta la adresa de mail: dcc@uti.eu.com sau la telefon 031.10.11.884.

Direcția Comunicare Corporatistă

UTI

Articole recente

UTI Construction and Facility Management - Aeroportul International Satu Mare
Știri

UTI CFM participă la reabilitarea și extinderea infrastructurii aeroportuare din cadrul  Aeroportului Internațional Satu Mare. Acesta va avea sisteme de securitate pe 4 niveluri și un „radar termal” pentru a detecta prezența neautorizată pe pistă.

UTI Construction and Facility Management, alături de asociații Bog’Art și Drumuri Bihor, participă la Extinderea, Reabilitarea și Modernizarea Infrastructurii Aeroportului Internațional Satu Mare. Lucrările realizate

Echipa de vânzări te așteaptă cu cele mai bune oferte personalizate.

Call Center 24 / 24

031.10.11.884 | 0720.884.884 | 0747.884.884