Caută
Close this search box.

Compania UTI CFM SA a instalat în Aeroportul Brașov-Ghimbav soluții de securitate, de ultimă generație, în valoare de peste 4,7 milioane de euro

Pentru securizarea primului aeroport construit de la 0 în România ultimilor 50 de ani, compania UTI Construction and Facility Management a instalat sisteme și echipamente de securitate de ultimă generație, în valoare totală de peste 4,7 milioane de euro.

Specialiștii UTI au proiectat, integrat, pus în funcțiune și testat: sisteme de securitate aeroportuară (echipamente de scanare a bagajelor cu raze X, porți pentru controlul pasagerilor, detectoare de metale, detectoare pentru urme de explozibili), sisteme de detecție, semnalizare și avertizare la incendiu, sisteme de control al accesului, sisteme de detecție la efracție, sisteme de televiziune cu circuit închis, instalație de cablare structurată, sisteme FIDS, sisteme de benzi transportoare de bagaje.

Începând cu anul 2020, UTI Construction and Facility Management este partener autorizat în România al companiei britanice producătoare de echipamente de securitate, Smiths Detection. Acest parteneriat ne-a permis ca pentru aeroportul Brașov – Ghimbav să punem în funcțiune cele mai performante soluții de inspecție a persoanelor, bagajelor de mână și de cală. Echipamentele de scanare a bagajelor de mână sunt dotate cu algoritmi de detecție a explozibililor lichizi, conform standardului 3 LEDS ECAC, acesta fiind cel mai înalt standard din industrie pentru această categorie de echipamente.

 

Echipamentele de scanare a bagajelor de cală sunt bazate pe tehnologii de tip computer tomograf, fiind certificate EDS standard 3 ECAC, pentru detecția automată a substanțelor explozive.

Soluția de transport al bagajelor instalată la Brașov a fost produsă în România de către compania Self Trust, iar automatizarea și software-ul de comandă și control au fost dezvoltate de specialiștii UTI CFM. Aceste concepte customizate permit creșterea eficienței benzilor din punct de vedere al capacității și fiabilității, corespunzător nevoilor de trafic ale aeroportului, despre care se estimează că se va situa în topul aerogărilor din țara noastră ca volum de călători.

Pentru securizarea spațiilor din terminal și din exteriorul acestuia sunt în funcțiune echipamente de control al accesului și supraveghere video foarte performante și care asigură mai multe niveluri de securitate.

Pe lângă sistemele de securitate, UTI Construction and Facility Management a realizat și instalațiile de climă și ventilație, termice, sanitare, instalațiile electrice de forță, de iluminat și de management al clădirii. La Brașov au fost instalate, în premieră pentru un aeroport românesc, centrale de tratare a aerului care sunt integrate cu lămpi UV pentru igienizarea încăperilor. De asemenea, instalațiile termice sunt controlate cu ajutorul soluției Building Management System (BMS), dezvoltată de specialiștii UTI. Aceasta permite setarea automată, conform unor parametri prestabiliți, a temperaturii din birouri după terminarea programului de lucru, pentru a evita consumul inutil de energie.

Întreg terminalul are în dotare corpuri de iluminat cu LED, pentru a asigura eficiența energetică potrivită unui aeroport modern.

Într-un timp record, de doar un an, Asocierea Bog’Art SRL – UTI Construction and Facility Management SA a construit terminalul aeroportului Brașov-Ghimbav, iar din iunie 2021 a început lucrările pentru realizarea elementelor auxiliare terminalului de pasageri: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control al accesului, gospodăria de apă, parcarea auto, drumul de acces la terminal, drumurile tehnologice şi reţelele exterioare.

Anul acesta, compania noastră realizează lucrări pentru primul turn de control virtual din România, destinat Aeroportului Brașov-Ghimbav.

Jurnaliștii interesați de activitatea companiei noastre ne pot contacta la adresa de mail: dcc@uti.eu.com sau la telefon 031.10.11.884.

 

Direcția Comunicare Corporativă

UTI

Articole recente

UTI Construction and Facility Management - Aeroportul International Satu Mare
Știri

UTI CFM participă la reabilitarea și extinderea infrastructurii aeroportuare din cadrul  Aeroportului Internațional Satu Mare. Acesta va avea sisteme de securitate pe 4 niveluri și un „radar termal” pentru a detecta prezența neautorizată pe pistă.

UTI Construction and Facility Management, alături de asociații Bog’Art și Drumuri Bihor, participă la Extinderea, Reabilitarea și Modernizarea Infrastructurii Aeroportului Internațional Satu Mare. Lucrările realizate

Echipa de vânzări te așteaptă cu cele mai bune oferte personalizate.

Call Center 24 / 24