Caută
Close this search box.

UTI Construction and Facility Management implementează soluții de securitate moderne pe Aeroportul M. Kogălniceanu

Asocierea formată din Companiile ALTIMATE S.A. – TRIDENT SERVICII ȘI MENTENANTA S.A. – UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT S.A. – COMTEH S.R.L. va implementa un sistem complex de securitate pe Aeroportul Internațional “Mihail Kogălniceanu” din Constanța.

Proiectul, în valoare de 12.959.269,00 lei (peste 2,6 milioane de euro), a fost adjudecat de Asociere, în urma unei proceduri de licitație publică.

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 2 Dezvoltarea unui sistem multimodal, de calitate, durabil și eficient, Prioritatea de investiții 7c – Dezvoltarea și îmbunătățirea sistemelor de transport care respectă mediul, inclusiv a celor cu zgomot redus și care au emisii reduse de carbon, inclusiv a căilor navigabile interioare și a sistemelor de transport maritim, a porturilor, a legăturilor multimodale și infrastructurilor aeroportuare, cu scopul de a promova mobilitatea durabilă la nivel regional și local Obiectivul Specific 2.3. Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

Proiectul prevede îmbunătățirea infrastructurii de securitate fizică pentru asigurarea unui nivel de protecție cât mai ridicat, date fiind prevederile legale în vigoare. Concret, companiile românești vor furniza sisteme moderne de detecție perimetrală, supraveghere video, detecție la efracție și control al accesului, precum și servicii asociate: proiectare, instalare, integrarea sistemelor, testare, instruire, mentenanța echipamentelor și soluțiilor. De asemenea, echipa de proiect va realiza  și un sistem de iluminat perimetral.

În contextul geopolitic actual, este esențială implementarea unor soluții tehnologice de ultimă generație pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, care este situat într-o zonă strategică extrem de importantă: la 26 km de Constanța, 14 km de Canalul Dunăre-Marea Neagră și aproximativ 100 km de Delta Dunării.

Sistemele vor asigura un nivel de securitate extrem de ridicat prinsupravegherea video a întregului obiectiv (perimetru, puncte de control/porți de acces, platformă aeroportuară, zona administrativă, zone restricționate și zone publice, spații de parcare). Orice tentativă de efracție, furt, distrugere, vandalizare în spațiile protejate va fi identificată cu precizie în timp extrem de scurt, indiferent de condițiile meteo, permițând intervenția rapidă a echipelor autorizate.

Companiile membre UTI care formează Asocierea au expertiză solidă în proiecte destinate domeniului aeroportuar, proiectând și instalând tehnologii de ultimă generație pe cele mai importante aeroporturi din România: București – Otopeni, București – Băneasa, Cluj, Brașov – Ghimbav, Oradea, Sibiu, Bacău, Tg. Mureș, Timișoara.

Jurnaliștii interesați de activitatea companiilor membre UTI ne pot contacta la adresa de mail: dcc@uti.eu.com.

Direcția Comunicare Corporativă

Articole recente

Echipa de vânzări te așteaptă cu cele mai bune oferte personalizate.

Call Center 24 / 24

031.10.11.884 | 0720.884.884 | 0747.884.884